Menu
Max_Weber

Гергов с вот на доверие от Областния съвет на БСП Пловдив

Областният съвет на БСП  Пловдив отказа да приеме оставката на лидера на  пловдивските социалистите и му гласува доверие да продължи да ръководи структурите в  област Пловдив.

С 61 гласа за и 2 въздържали се членовете на областния съвет решиха, че Георги Гергов трябва да продължи да бъде  техен председател.

В  самокритичен тон премина заседанието на областния съвет, на което бяха отчетени резултатите от преминалите парламентарни избори. БСП в Област Пловдив има с над 5 % по-висок резултат  от средния за страната. Загубата  на левицата е  най-тежката, но за нея отговорност носим всички, бе  мнението на представители на една от общините, в които БСП е първа политическа сила – Садово. Според тях предстои тежък период  и емоционални и прибързани решения не са полезен ход.

Зад позицията им  застанаха и  останалите представители от общините  от областта и районите на Пловдив. Те заявиха своята готовност при подадена от Георги Гергов оставка да последват примера му.

Битката на БСП тепърва започва, категоричен бе лидерът  на социалистите. Тепърва започваме разговори с всеки социалист, с всеки симпатизант, с всеки жител, за да усетим къде сбъркахме и да дадем увереност на хората, каза Георги Гергов. Трябва да направим ясен и критичен анализ, да мобилизираме своите сили, да се вдигнем и продължим напред, завърши председателят на областния съвет на БСП Пловдив.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...