Menu
Max_Weber

Румен Петков след консултациите на ГЕРБ: Респектиран съм от гъвкавостта на ДПС

Респектиран съм от гъвкавостта на ДПС – допреди няколко месеца имаха пълно съвпадение с БСП, една лява формация, днес имат пълно съвпадение с ГЕРБ, една дясна формация. Не всяко партийно ръководство е способно на такъв пирует в рамките на дни. Така зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира състоялите се консултации на ГЕРБ с ДПС, като трета политическа сила, в резултат на парламентарния вот, и последвалите изявления пред медиите на представители на двете партии. И днес не прозвуча истинският въпрос – той не е дали ДПС ще влезе във властта, а дали ще излезе от властта, добави Петков.

Зам.-председателят на ПП АБВ коментира и въпроса с политическите назначения по ведомствата и даде пример с МВР, където поне половината от назначенията в регионалните звена на министерството са със санкцията на ДПС. „Аз си мислех, че 2003 година сме излезли окончателно от политическото кадруване в БСП, а се оказа, че то се върна по времето на Цветанов. Ние от АБВ сме категорично против политическите чистки. Тях ги правеше кабинетът Орешарски, тях ги прави в момента кабинетът Близнашки. Не бива това да продължава при следващото правителство”, добави Петков.

Румен Петков смята, че правителство ще има, но е важно да се види кои формации влизат в него. „Хората трябва да знаят, че цинизмът вече няма връх и че определени политици или кандидат-политици са способни да използват всяка една теза, за да се доберат до властта”, коментира Петков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...