Menu
Max_Weber

ББЦ ще подкрепи кабинет, който да започне решаването на тежките проблеми

„В следващите месеци трябва да се търси такова управление, което да започне да решава тежките проблеми, трупани във времето. Коалиция „България без цензура“ е готова да подкрепи правителство, което ще започне решаването на тези проблеми“. Това каза в сутрешния блок на БНТ Кънчо Филипов – председател на партия ЛИДЕР и избран за народен представител от Коалиция „България без цензура“. Филипов е и в преговорния екип на ББЦ, който днес ще води разговори с ГЕРБ.

„Първата ни среща с ГЕРБ ще е да разгледаме нашите програми и идеи. Декларирали сме, че на България й е нужно стабилно управление. Ще се стремим да покажем, че на практика сме готови да предложим нашата парламентарна подкрепа за управление“, обобщи председателят на ЛИДЕР намеренията, с които коалицията отива на днешната среща.

„Готови сме на разумни компромиси, за да се състави правителство, което да приеме бюджет и да започне реформи. В следващите месеци положението в България, което е изключително тежко, трябва да започне да се подобрява“, поясни Филипов.

„В предизборната кампания всички политически сили декларираха, че са за стабилно управление, а сега започват пазарлъци, че ти трябва да е стабилно, но да е около нас“, очерта Филипов политическата ситуация след изборите и обясни, че без компромис не може да бъде направено управление и то не може да има широка подкрепа. „Компромисът е израз на разумност и мъдрост, а не на слабост“, подчерта той.

Председателят на ЛИДЕР посочи, че 18-те приоритета, залегнали в предизборната и вероятно в управленската програма на ГЕРБ, наистина са нужни на България, обхващат почти всички сфери на управлението и обществения живот. „Те като дясноцентристка формация и ние като центристка нямаме съществени разминавания. Има детайли, които да уточняваме, искаме да чуем в детайли как точно ще се осъществят реформите, за да кажем и нашето становище. ГЕРБ предлагат 18 точки, но трябва да видим и тяхното предложение за формулата за управление“, обясни той за очакванията си от днешната среща.

Относно това, от което коалицията не би отстъпила, той посочи, че в следващите години не трябва да се допускат до властта партиите, които се провалиха в управлението през последните години.

На въпрос в кои сфери коалицията има подготвен човек, който да предложи за министър, Кънчо Филипов посочи: „В нашата коалиция има 7 партии и сме хора с разностранна подготовка, но не сядаме на масата на разговорите, за да търгуваме министерски места. Смятаме, че трябва да видим политиките и формулата за управление“.

Кънчо Филипов бе категоричен, че бъдещата парламентарна група на ББЦ е единна и съобщи, че последната й среща е била само преди два дни.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...