Menu
Max_Weber

Румен Петков: Заради неадекватни политици ще го отнесе целият народ

Притеснението на АБВ е, че  искат ясен публичен договор с ясно разписани политически и управленски отговорности, а засега се говори за програма. Това каза в предаването “Денят започва” Румен Петков от АБВ. По думите му, обществото трябва да види няколко неща много ясно. Едното е, че е завършила публичната битка Борисов-Бареков и второ – оформя се коалиция без лице, без облик. Според Румен Петков, очевидно част от Реформаторския блок “няма да издържи на притегателната сила”.

Искаме да видим физиономията на едно мнозинство, а на този етап тя е повече от размита, каза Румен Петков, според когото “…и до “България без цензура”, освен липсата на физиономия, има и липса на хигиена в събирането на такъв тип подкрепа”.

АБВ, обаче, приветстват инициативата за тези разговори и публичността при която протичат, подчерта Румен Петков и допълни, че това е важно за да бъде успокоено българското общество, а също така е важно да се чуе какво е намерението на (очевидния) мандатоносител.

Румен Петков, смята, че президентът е насрочил късна дата за началото на 43-то НС.

Всяка партия, независимо в каква позиция е, трябва да даде максимума от себе си за да излезе държавата от кризата, каза още Румен Петков. Неслучайно се говори толкова много за енергетиката, защото тя е “проблем с много тежести в предстоящите седмици буквално”. По въпроса за ценообразуването Румен Петков се позова на доклад на Световната банка, където се казва, че 61% от българите имат затруднение при плащането на енергийните си източници.

Накъде се развива електроенергийната система и очаквали ни газове криза заради кризата с Украйна? Без да назовава имена Петков каза, че “с някои не съвсем адекватни изяви на наши политици ще се предизвика реакция от страна на руските институции, която ще бъде за сметка… тоест, за неразумното, глуповато, да не употребявам някои други термини, поведение на нашите държавници ще го отнесе целият народ”.

Румен Петков заяви, че това ръководство на МВР извършва политически репресии срещу АБВ, той е сигнализирал за това, но последствия няма.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...