Menu
Max_Weber

Волен Сидеров: КНСБ, БТПП, БСК, АИКБ и КРИБ са против увеличаване на доходите на българина

Волен Сидеров представи пред Комисията по труда към НСТС (Национален съвет за тристранно сътръдничество) законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда. С изменението се предвижда  минималната работна заплата за страната да не може да бъде по-малка от средната минимална работна заплата за държавите от Европейския съюз.

В момента България е на последно място по този показател сред страните от ЕС. По данни на ЕВРОСТАТ от януари 2012 г. разликата в минималната работна заплата за България и за Люксембург достига 13 пъти. МРЗ е около 10 пъти по-висока от българската в страни като Ирландия, Нидерландия и Белгия.


Промяната ще повиши доходите на българските граждани. С повишаването на МРЗ ще повишат и останалите трудовите възнаграждения, както и някои социални плащания. Мярката ще стимулира повишаването на производителността на труда в страната и ще направи българския пазар на труда конкурентен на европейския.


Изчисленията показват, че средната европейска заплата е около 700 евро.


Сидеров се възмути от факта, че при представяне на предложението, работодателските организации  са твърдяли, че производителността на българина е 13 пъти по-ниска от тази на люксембургския работник.


Лидерът на националистите е убеден, че тези средства могат да бъдат намерени и отново подчерта, че чуждите монополи са изнесли над 30 млрд. лв годишно от страната ни. Той отново припомни, че концесиите за добив на злато трябва да се върнат в български ръце и средствата от златодобива могат да се вложат за повишаване на благосъстоянието на българина. 


Сидеров заяви, че искането е за по-висок доход е свързано с тласък на индустрията.


„Ние влизаме в един омагьосан кръг. Казва се непрекъснато, че високите доходи ще увредят бизнеса, по-малките предприятия няма да издържат на тях . Но по-високите доходи означават по-високо потребление. По-високо потребление – по-високо производство. Свиването води до колапс. Такава е икономическата логика.”


Единствено КТ „Подкрепа” са подкрепили идеята на АТАКА,  а твърдо против са се обявили бизнес и работодателски организации.


Източник: Пресцентър Атака

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...