Menu
Max_Weber

Божидар Лукарски: Предлагаме коалиционно споразумение

„Не трябва да има правителство на малцинството, излъчено само от Реформаторския блок и ГЕРБ”, заяви в студиото на „Здравей, България” съ-председателят на Реформаторския блок Бождиар Лукарски.

Той коментира снощната изненадваща среща между двете партии. Тя е част от втория кръг преговори за съставяне на кабинет.

„Ние предлагаме коалиционно споразумение, в което всеки, който участва или подкрепя правителството, трябва да поеме своите отговорности”, заяви Лукарски. Той обясни, че Реформаторския блок не искат неясна подкрепа от трета партия.

По думите му на снощната среща не са обсъждани министерски постове. А тонът на разговорите е бил „доста позитивен и приятелски”.

Лукарски заяви, че ГЕРБ е тази партия, която трябва да определи кой да е третият в правителството.

„Тук имаме разминаване. Те и помежду си не са на единно мнение. ГЕРБ търси едно сериозно мнозинство”, заяви Лукарски.

Той цитира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който е казал, че ако правителството работи добре и е ползотворно за България, ако получава подкрепата на парламента за важните въпроси, то няма да има проблем да изкара и 4 години. Ако обаче не върви добре, може да има избори след 1 година.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...