Menu
Max_Weber

Румяна Бъчварова: С Патриотичния фронт имаме общи разбирания по ключови и най-важни въпроси

„Всички, които се ангажират с подкрепа за правителството, трябва да се подпишат под програмата за стабилно управление“. Това заяви след втория кръг преговори с представители на Патриотичния фронт Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и част от преговорния екип на партията.

„Ние приемаме подписите под програмата за стабилно управление като политически ангажимент”, добави Бъчварова. По думите й, това е достатъчна гаранция за подкрепа без пряко участие във властта. Бъчварова  посочи, че ще продължи обсъждането на формата на съвместно управление с Патриотичния фронт.  „Стигнахме до разбирането, че тази подкрепа може да се изрази и с подписване на програмата за управление от тяхна страна, но не и на цената на персонално участие в следващото управление“, посочи Бъчварова

„С Патриотичния фронт имаме общи разбирания по ключови и най-важни въпроси, както и по конкретните актуалните мерки, които следващото управление трябва да предприеме – по отношение на КТБ, финансовата стабилност, енергийната система“, допълни Бъчварова.

Тя допълни, че по темите, по които имат различия в позициите, ГЕРБ и Патриотичният фронт са постигнали принципна уговорка да продължат в работен формат – дискусионни групи, така че да се постигне най-доброто решение. „Става въпрос не за принципни различия, а за различия в технологията, по която ще постигнем приоритетите в сферата на здравеопазването, образованието и на тези сфери, в които трябва да се проведе реформа”, заяви Бъчварова. Тя допълни, че ГЕРБ приема настояването за ревизия на енергетиката, за да могат да се вземат най-правилните решения. „Нямаме различни позиции по това, че случаят с КТБ трябва да бъде осветлен. Трябва да се направят необходимите усилия, за да стигнем до цялата истина и да се вземат правилните решения”, коментира Бъчварова.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...