Menu
Max_Weber

НС на БСП подкрепи Михаил Миков за оставането на левицата в опозиция

НС на БСП подкрепи Михаил Миков за оставането на левицата  в опозиция. Това съобщи на пресконференция след заседание на НС на БСП говорителят на партията Атанас Мерджанов.

Той обясни, че Миков е информирал членовете на НС на БСП и на парламентарната група за водените разговори с лидера на ГЕРБ,  както и за резултатите  от проведените консултации. Заявената позиция за опозиционност на БСП в парламента е одобрена с внушително мнозинство. Одобрение получи и предложението Янаки Стоилов да бъде издигнат за зам.-председател на 43-то НС. Мерджанов поясни, че БСП няма да предлага председател на НС, а това ще бъде право и предимство на най-голямата парламентарна група. Националният съвет одобри предложението за ръководство на парламентарната група: председател - Михаил Миков, зам.-председатели - Ангел Найденов, Корнелия Нинова и Атанас Мерджанов и секретари – Жельо Бойчев, Чавдар Георгиев и Кристиан Вигенин. „Малка група със стегнат състав на ръководството и се надявам, че то ще бъде динамична и ефективна формула за добра организация и полезно опозиционно, парламентарно поведение”, коментира говорителят на БСП.

Призоваваме ГЕРБ да поеме своята отговорност

„БСП се отнася отговорно към създалата се ситуация след изборите и затова участва конструктивно във всеки един разговор, на който е поканена”, отбеляза Мерджанов. Той обясни че на заседанието лидерът на партията е бил подкрепен от НС в решението БСП да участва във всички консултации на лидерско и на експертно равнище. „Ние оставаме опозиция в 43-тото НС, но това не означава, че няма да участваме и няма да подкрепяме важните проблеми, пред които е изправена страната и по отношение на финансите, на икономиката и на енергетиката”, допълни говорителят на БСП.

„Призоваваме най-голямата политическа сила в парламента да осъзнаят своята тежка политическа отговорност за съставянето на работещо правителство.”- каза Мерджанов.  Той изтъкна, че силата която последователно година и четири месеца е искала предсрочни избори, няма никакви извинения за несъставянето на правителство.

„Заседанието на НС на БСП приключи за по –малко от 45 минути и в един изключително дисциплиниран и конструктивен дух бяха приети решенията в дневния ред”- заключи Мерджанов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...