Menu
Max_Weber

БСП Лява България ще бъде опозиция на дясноцентристкото правителство

Диалогът продължава. Очевидно е, че трябва в рамките на 43-то Народно събрание да се формира мнозинство.

Това заяви пред журналисти председателят на Националния съвет на БСП. „Мнозинството, както е решено от избирателите, се очертава да бъде дясно-център”, добави Михаил Миков.
 
Лидерът на БСП Лява България потвърди отново позицията, че коалицията ще бъде опозиция на новото управление.
 
Помолен за коментар по въпроса дали правителството ще бъде стабилно, Миков заяви, че нищо не е ясно, докато не се случи: „Много зависи каква политика ще прави за хората, дали народът подкрепя мерките и действията на такова правителство”, отбеляза лидерът на социалистите.
 
Коментарите на Михаил Миков идват след приключилата по-рано днес среща между лидерите на парламентарно представените партии, на която стана ясно, че единственият възможен вариант е съставяне на дясноцентристко коалиционно правителство на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок. Разбра се също, че то ще разчита на подкрепа и от другите политически сили в Народното събрание по отделни теми. Лидерът на левицата подчерта, че в парламента няма теми, а законопроекти и парламентарен контрол.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...