Menu
Max_Weber

Протест срещу коалицията "ГЕРБ и ДПС за КТБ"

Национален протест срещу постигнатото единодушие между "ГЕРБ и ДПС за КТБ" ще се проведе тази вечер от 18:30 часа пред Народното събрание. Призивът за провеждането на гражданския протест се разпространява в социалната мрежа. Организаторите призовават към протеста заради решението на временната парламентарна Комисия по бюджет и финанси, която в сряда реши, че до 6 ноември Народното събрание трябва да приеме законодателни промени, които да накарат БНБ да оздравява банки с отрицателен капитал, каквато се явява и Корпоративна търговска банка.

Срещу това решение гласуваха депутатите от БСП лява България, както и от Реформаторския блок. Реформаторите обаче подкрепиха други решения на Комисията по бюджет и финанси, които бяха подкрепени и с гласовете на представители на ГЕРБ и на ДПС. "Така повече не може! Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола. НИЕ можем да разградим модела КОЙ. Гражданите срещу Мафията", посочват в анонса за протеста неговите организатори, повечето от които са участвали и в миналогодишните протести срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...