Menu
Max_Weber

Бареков: Правителство с агенти на ДС няма да спре ДПС от властта

Правителство на партии, в които има агенти от Държавна сигурност и участници в предишната тройна коалиция, няма да спре ДПС от властта. Това обяви лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

Депутати в ЕП вече са притеснени и недоумяват как това ще се случи, обясни той, визирайки коментари относно ситуацията в България. „Такъв кабинет няма да бъде добре приет от Европа. Според моите европейски колеги това ще създаде много проблеми на бъдещото правителство и ще го минира", подчерта Бареков.

Той отново обяви, че единствената му цел е да изпълни предизборното си обещание за създаване на силно дясно-центристко правителство, в което да не участва ДПС.

По повод информацията, че бивш премиер и бивш президент са вложили чрез подставени лица общо 180 млн. лева в КТБ, лидерът на ББЦ коментира, че ако е вярна информацията, то парите им трябва да бъдат конфискувани в полза на банката и на вложителите. "Ако Народното събрание вземе решение за оздравяване на КТБ, то международна одиторска фирма трябва да започне разследване на влоговете на политиците в тази банка“, смята Бареков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...