Menu
Max_Weber

ГЕРБ и РБ се разбраха

ГЕРБ и Реформаторският блок се разбраха по програмната декларация с 20 ключови приоритета за управление. На поредните консултации в парламента не бе постигната договореност за коалиционно споразумение. "Предложената от нас програмна декларация беше обект на няколкочасови преговори и консултации. Искам със задоволство да съобщя, че имаме общ документ, който единява волята, целите принципите на ГЕРБ и Реформаторския блок", заяви представителят на ГЕРБ Томислав Дончев след преговорите.

Окончателно документът трябва да бъде "изчистен" в понеделник, а във вторник - предложен и на евентуалните партньори от Патриотичния фронт и АБВ, на които управляващите да разчитат в парламента.

"Целта е да търсим обща подкрепа на всички цели, поставени в този документ. Политическата формула, която ще се търси е две плюс две", поясни Дончев.

Преди да се пристъпи към коалиционно споразумение, от ГЕРБ настояват РБ да представи своите конкретни имена за персоналния състав на правителството и неговата структурата.

"Не бихме се съгласили на правителство без ясна политическа формула, на кабинет от администратори", заяви Томислав Дончев, като подчерта, че няма да допуснат да изпаднат в зависимости.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...