Menu
Max_Weber

Бареков: Отговорността за правителството е на Борисов

ГЕРБ като мандатоносител ще носи пълната отговорност пред българския народ за избора на новото правителство и тя, заедно с Борисов като премиер накрая ще операт пешкира. Така коментира обявеният днес състав на новия кабинет лидерът на „България без цензура“ и член на Изпълнителното бюро на ЕКР в Европейския парламент Николай Бареков.

Толкова много министри не е имало в нито едно правителство на прехода и такъв „сбирщайн“ от различни идеологически идеологеми и партии - има крайно леви, крайно десни, всякакви в дясно и ляво са се събрали там, само център няма, посочи Бареков. Той обясни, че тезата на БДЦ от началото до ден днешен е че желае да подкрепи правителство с мандата на спечелилата най-много гласове на изборите партия и стабилен кабинет в център-дясно. Обявената готовност за подкрепа и за да не влязат безпринципни личности, както и ДПС във властта. Сега ДПС я няма във властта, освен ако не е влязла през задния вход чрез Георги Първанов, коментира лидерът на „България без цензура“.

Той обяви, че като европейски политик ще работи за всеки един български кабинет, но този не дава исканата от народа политическа видимост. Преговорите за новото управление са се водели на тъмно. Видимост няма и в програмата на това правителство, не е ясно каква ще е България след една година или две. „Каква е тази програма от 20 страници, в които има само две цифри. В нея има и взаимно изключващи се неща. Точка 4 за ниски нива на бюджетен дефицит и номинален размер на публичния дълг в това число и общинските дългове, според европейските критерии, ще бъде нарушена още след седмица, когато това правителство ще наруши ще приеме актуализация на бюджета и дефицитът ще отиде на 4% , обясни Бареков.

Той призна, че не е оптимист за този кабинет. „Това правителство ще бъде подкрепено в парламента от Методи Андреев – бивш шеф на Комисията по досиетата. Само че заедно с него, много агенти на ДС в парламентарните групи ще натискат копчето, за да подкрепят този кабинет. В това правителство има няколко министри, които са били в Тройната коалиция. Навремето ГЕРБ се създаде като реакция срещу тази Тройна коалиция и нейното управление, а днес те ще управляват с нейните министри. Левите пък ще трябва да вдигат предизборните лозунги на ГЕРБ. Бих попитал и как се чувстват колегите от Реформаторския блок в коалиция с Първанов, когото доскоро наричаха Агент Гоце. Бих попитал и моя колега г-н Каракачанов как се чувства в един отбор с Касим Дал и Корман Исмаилов. В последните дни той активно ме търсеше по телефона, за да ме убеждава нашата партия в никакъв случай да не подкрепя ГЕРБ и г-н Борисов за премиер, защото и Патриотичният фронт нямало да ги подкрепи“, коментира Бареков.

Лидерът на ББЦ каза, че утре сутрин групата на Българския демократичен център ще вземе окончателното си решение дали да гласува за правителството.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...