Menu
Max_Weber

Лютви Местан: Дори и на колене да ни молят, няма да получат нашата подкрепа

Лидерът на ДПС Лютви Местан предупреди бъдещото правителство, че дори "на колене да молят" няма да получат подкрепата на движението. Местан беше готов да застане зад кабинета, но условието беше патриотите да не са сред подкрепящите кабинета политически сили. „Общо взето тази митологема за добрите и лошите ще изиграе лошо шега на българската политика и на българската демокрация. Освен това аз твърдя, че тази коалиция, която се задава, не е императивно наложена от избирателя. Имаше и други възможности за съставяне на правителство, пак без участието на ДПС, ако това е проблемът на коалирането. Избирателят не е задължил никого да образува коалиция между първата, четвъртата, петата и осмата политическа сила. Не! Аз не видях такъв императив във вота на избирателите", коментира Местан.

Затова по думите му проблемът на коалицията, която се задава, не е в това, че ще ни управлява коалиция, проблемът е в съдържанието на тази коалиция.

„Тя е проблематичната. Тя представя съдържателния аспект на коалицията, представя този аритметически сбор като антиевропейски сговор. Не става въпрос дори за ясно европейско двупартийно правителство на мнозинството с участието на Реформаторския блок, а за четирипартийна коалиция, която ще управлява страната с участието на Патриотичния фронт", допълни Лютви Местан и отсече още по-категорично:

„Точно заради участието на този субект, точно заради падналите морално-политически маски, аз на свой ред казвам: Не да ни молят да не ги подкрепяме, а обратно - дори на колене да ни молят да ги подкрепяме, няма да получат нашата подкрепа", завърши Местан.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...