Menu
Max_Weber

Михаил Миков: БСП ще бъде автентична лява опозиция

В този парламент ще бъдем конструктивна, градивна и остра, истинска, автентична лява опозиция. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП и председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков.

По думите му социалистите ще продължат и в този парламент да подкрепят социалните мерки и действия, които предприема правителството. „Ще настояваме за коледни и великденски надбавки на пенсионерите, за ръст на обезщетенията за отглеждане на дете, ще настояваме средствата за младите семейства да бъдат част от държавния бюджет, а не на остатъчен принцип”, поясни лидерът на БСП. Според него без инвестиция в социален капитал, приказките за преодоляване на демографската криза са празни приказки. Миков заяви, че ще се настоява и за продължаване на Публичната инвестиционна програма по регионите, както и за регулация на монополите, които не дават перспектива на българските производители и предприемачи.

Михаил Миков бе категоричен, че социалистите ще продължат да защитават придобитите социални права, „защото когато бедността е голяма, когато разслоението е голямо, когато противопоставянето е крайно- отнемането на социални праваа, в името на фискалната стабилност,  е взривоопасно”. Лидерът на БСП заяви, че ще фискалната стабилност не може да бъде императив в поведението дори на дясното правителство.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...