Menu
Max_Weber

Бареков: БДЦ единствена даде подкрепа на Борисов без договорки за постове

БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Дадената за него подкрепа вчера не е бе плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС. Това каза лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков по време на Четиридесетия конгрес на ЗНС, на който той бе гост.

"Взехме решение да подкрепим Бойко Борисов, за да го избавим от неудобството да зависи от гласовете на ДПС и от политици от четворната коалиция, които защитават тъмни интереси. Убедени сме, че нашата подкрепа ще бъде полезна за стабилността на България", заяви Николай Бареков.

"Бойко Борисов получи доверието на най-много български граждани. Ние също сме на мнение, че първата политическа сила трябва да излъчи премиер. На мен лично това правителство не ми допада, но му даваме подкрепа, за да може да осъществи полезни за България реформи. Взехме нашето решение, така да се каже, със скърцане на зъби, но в името на България", подчерта евродепутатът.

"Аз като евродепутат съм поел ангажимент към своите избиратели да работя за доброто на страната. Вратите на моя кабинет са отворени за всички министри, които имат необходимост, дори и за Петър Москов", посочи евродепутатът.

"ББЦ никога не е искала да става част от бившата Тройна коалиция – БСП, ДПС и "Атака" и никога не е искала да бъде патерица на ГЕРБ", допълни още той.

Николай Бареков пожела на земеделците да постигнат обединение. Своето изказване политикът направи пред видни активисти и защитници на земеделската идея като Димитър Тадаръков, Румен Йончев, Явор Хайтов, Борислав Китов и Стефан Личев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...