Menu
Max_Weber

Михаил Миков: Приехме съществени промени в ИБ на БСП

„Приехме съществени промени в ИБ на БСП”- заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков, докато представяше промените в ръководството на партията. Той съобщи, че са освободени Димитър Дъбов, Евгений Узунов и Ангел Найденов. Бойко Великов е избран за зам.-председател по партийната дейност, Станислав Владимиров за секретар по организационните въпроси; Георги Пирински остава като член на Изпълнителното бюро, без да е зам.-председател. Така зам.-председателите на партията са Янаки Стоилов, Драгомир Стойнев и Бойко Великов, а секретари – Катя Николова, Кристиан Вигенин, Станислав Владимиров и Антон Кутев.

Михаил Миков обяви и промените в Предизборния щаб на БСП- Евгений Узунов става зам.-председател на щаба. Новите попълнения са:  Красимир Мирев, Донка Михайлова, Владимир Москов, Костадин Пасклалев, Асен Гагаузов, Стефан Стефанов и Деница Караджова. Членовете на Предизборния щаб, които излизат с решение на Националния съвет, са: Кристиан Вигенин, Бойко Великов, Чавдар Георгиев, Кирил Добрев.

Лидерът на социалистите съобщи и, че е било прието решение за провеждане на извънреден, предсрочен цикъл отчети и избори в общинските организации: Бургас, Варна, Хасково, Пазарджик, Силистра, Брусарци, Гърмен, Девня, Доспат, Бойница, Летница, Мадан, Поморие, Приморско, Родопи, Рудозем, Сандански, Септември и Стражица.

Михаил Миков представи позиция, приета от НС на БСП за новото правителство. Той изтъкна, че програмната декларация на управляващите е резултат от постигнати договорки между несъвместими политики, в противоречие с поетите изборни ангажименти, зад гърба на българските граждани. Той допълни, че политиката, която ще води това правителство продължава неолибералния модел. „Тази политика ще се обяснява и защитава с леви аргументи и участието на АБВ ще търси социалната легитимация на това управление”, каза още председателят на БСП.  За БСП съставеното правителство е безпринципна четворна коалиция. Партията ще бъде опозиция, която ще отстоява своите социални отговорности.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...