Menu
Max_Weber

Велизар Енчев: Бях подложен на другарски съд заради гласа срещу Борисов

Намирам се в пълна изолация в парламентарната група на Патриотичния фронт, след като гласувах срещу Бойко Борисов, даже бях подложен на другарски съд. Това обяви в „Тази сутрин” депутатът от ПФ Велизар Енчев, който гласува срещу това лидерът на ГЕРБ да бъде премиер.

Енчев заяви, че усеща, че може би ще бъде изключен от парламентарната си група, като в момента дори се готви точка в правилника ѝ, която да е насочена към неговия случай. Според колегите му той рушал авторитета на групата и пречел на нормалната ѝ работа.

Депутатът обяви, че не той, а ръководството е подписало споразумението с ГЕРБ, като само Слави Бинев е бил с някои резерви от останалите му колеги, а самият той е бил категорично против това споразумение. По думите му ако Патриотичният фронт беше обявил тези си намерения в предизборната кампания, нямаше да получи и 24 000 гласа.

„Един човек, гласувал „за” или „против”, не може да промени нещата, но може да взриви дебата за етиката и морала в политиката”, подчерта Енчев, като допълни, че Бойко Борисов няма моралното право не само да е премиер, а дори да управлява пожарна команда.

„Нима забравихме разговорите на Бойко Борисов с Вальо Танов за Мишо Бирата... В България нормалните неща са ненормални”, подчерта той. „ГЕРБ е двуглава ламя – Цветанов и Борисов. Единият не може без другия”, каза още Енчев.

Той заяви, че избирателите на ПФ не одобряват Борисов и затова той е решил да не го подкрепи въпреки решението на група. „Нямаме право да следваме пътя на българските мутри – всеки допир до тях е смъртоносен”, подчерта депутатът, като даде за пример Волен Сидеров и Яне Янев, с които това вече се е случило.

Велизар Енчев подчерта, че не се притеснява дори вече да не е депутат, като заяви, че не се е натискал да влиза в парламента. Той и дори е подал официална молба пред партията след обявяването на резултатите на ЦИК да не бъде народен представител, но тя не е била приета.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...