Menu
Max_Weber

Павлова: Парите за зимно почистване са изхарчени през лятото

"Парите за зимно почистване са изхарчени през лятото, уж за изрязване на храсти. Съответно сега пътищата не са подготвени, особено проходите в страната”, обясни в "Здравей, България” министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, допълвайки, че само 10 милиона лева са похарчени за рязане на храсти.

По думите й, ако тези пари бяха инвестирани в проходите и магистралите, щяхме да сме подготвени за зимата.

Лиляна Павлова показа карта на България, по която става ясно кои области са готови за зимния сезон и кои не. С червено са отбелязани тези, които не са готови. Това са София област, Перник, Плевен, Стара Загора и Смолян. В жълто са областите, които са не напълно готови, като Пловдив, Благоевград, Бургас, Варна, Хасково и др. В зелено са готовите за зимния сезон. Това са общините Видин, Монтана, Враца, Кърджали, Добрич, Велико Търново, Силистра и др.

"Най-критично е състоянието на магистралите "Люлин" и "Струма". Там ситуацията е много притеснителна и давам пример. От необходими 5000 тона сол, има едва 20 тона. При необходимост да има 70 тона химикали за обработване, има нула. От необходими 66 машини, имаме четири”, поясни още Павлова.

"Въвеждаме ново правила, от което фирмите са леко притеснени, а именно шест часа преди започването на снеговалежа, на 200 критични точки на територията на цялата републиканска пътна мрежа да са разположени готови, запалени снегорините”, обясни регионалният министър.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...