Menu
Max_Weber

Румяна Бъчварова: Няма чистка в администрацията

Няма чистка в държавната администрация, заяви вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова във връзка с обвинения за това от страна на опозицията.

Ние сме обявили, че няма да правим безпринципни назначения и чистки само заради политическата принадлежност на някои от служителите. Но има поредица от политически назначения, които трябва да бъдат направени, каза министър Бъчварова в интервю за БНР. Мисля, че ние в доста кратък срок успяваме да се справим с това, като се започне от заместник-министрите, а скоро и областните управители. Това е нормално, защото всяко ново управление трябва да има екип, с който да работи. Но по никакъв начин това не е политическа чистка, посочи тя.

Бъчварова каза още, че няма формула, по която се правят назначенията. Не се използва и квотният принцип, защото по думите й той изисква задължение, а се следят качествата на кандидатите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...