Menu
Max_Weber

Миков: Превишаването на бюджетния дефицит е вредно и опасно

„Обединихме се около общо разбиране- да се направи всичко възможно да не се превишава бюджетният дефицит от 3% при актуализацията на бюджета”. Това обяви председателят на БСП Михаил Миков след среща с представители на синдикати, работодатели, индустриалци.

В дискусията, инициирана от БСП, участваха още зам.-председателите на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов и Корнелия Нинова, както и депутатите Румен Гечев и Петър Кънев.
 
По думите му ще бъде вредно и опасно за страната едно превишаване на бюджетния дефицит. „Има резерви в приходната част, включително с растящото потребление точно пред Коледните и новогодишни празници”, допълни лидерът на социалистите. Според него по време на служебния кабинет са направени разходи, без да се държи сметка за развитието на приходната част. Миков допълни, че на срещата са коментирани и въпроси, свързани с данъчната политика, такса смет, социално-осигурителни въпроси.
 
Представителите на синдикатите и работодателите се съгласиха с тезите на левицата за необходимостта да не се превишава бюджетния дефицит от 3% и че има резерви, които могат да се ползват от приходната част.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...