Menu
Max_Weber

Управляващата коалиция ще се разпадне скоро

Управляващата коалиция ще се разпадне скоро. В Близко бъдеще един от трите субекта – Реформаторски блок, Патриотичен фронт и АБВ, или ще напусне сам коалицията или ще бъде изритан от партньорите си. Началото на това управление започна като фарс! Лично аз се надявам краят му да бъде по-добър от началото му. Смятам, че проблемът на управлението е в това, че ГЕРБ заложи на удобни коалиционни партньори от гледна точка на това, че те са огладнели от дългото им стоене в опозиция. Тези удобни партньори, обаче залагат огромна мина в бъдещото правителство. Предвиждам, че управляващата коалиция ще се разпадне в много кратък срок.

Очевидно е, че партиите в Реформаторския блок, не могат да се понасят помежду си. Проблемно е и съществуването на АБВ и Патриотите съвместно с Реформаторите. За това смятам, че това управление е обречено и трябва да се вземат спешни мерки. Това е работа на премиера. Но вкарването в коалицията на Реформаторите, Патриотите и АБВ, е грешка.

Прави ми впечатление, че една партия, която постигна много скромен резултат на изборите, сега има претенции за огромен брой министри, зам.-министри и областни управители. Това допълнително ще отврати избирателите. Лъсва алчността на Реформаторите за пари и постове. Фактът, че някакви хорица, при това съпартийци не могат да седнат заедно в едно телевизионно студио, е обида за демокрацията и за българския народ.

При такава безпринципна коалиция, при толкова хора от кол и въже, които са в нея, тежко и горко на българския народ. Вече започвам да се радвам, че никой не потърси ББЦ, за да подкрепи подобна безпринципна коалиция.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...