Menu
Max_Weber

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП ще подкрепя работата на правителството на Бойко Борисов и на ПГ на ГЕРБ

Председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер изпрати поздрави до министър-председателя на България Бойко Борисов по повод спечелването на парламентарните избори и успешното съставяне на стабилно правителство. Това стана по време на работна среща между председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и Манфред Вебер в рамките на Срещата на високо равнище между председателите на парламентарни групи от националните парламенти на страните-членки на Европейския съюз. Вебер поздрави и Цветан Цветанов по повод избирането му за председател на парламентарната група на най-голямата партия в Народното събрание.

Председателят на Групата на ЕНП Манфред Вебер изрази увереност, че новото правителство на Бойко Борисов ще върне доверието на Брюксел в България и страната ни ще може да се възползва от европейската солидарност. Вебер подчерта, че както Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ винаги и по всяко време може да разчита на подкрепата и помощта му, така и новото българско правителство ще получава подкрепа за всичко, свързано с просперитета на България и преодоляването на дефицитите в определени области, наследени от миналото правителство.

В края на срещата председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент още веднъж подчерта, че очаква скорошната си среща с министър-председателя на България Бойко Борисов в Брюксел.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...