Menu
Max_Weber

Мая Манолова: За 15 дни 500 000 подписа не се събират

Аз съм притеснена от сигналите и начина, по който се събира подписката за референдума. Всички ние - и гражданите, и народните представители се движим в нашите избирателни райони и нито аз, нито моите колеги сме видели масички, където да се събират подписи. Това заяви в ефира на БТВ зам.-председателят на ПГ на КБ и председател на Временната комисия за обсъждане и приемане на новия Изборен кодекс Мая Манолова.

Тя припомни, че инициативният комитет за събирането на подписката бе обявен на 6 февруари, като реално той е започнал да работи една седмица след това. "Петнадесет дни по-късно Бойко Борисов заяви, че е успял да събере петстотин хиляди подписа. Аз мисля, че за 15 дни 500 000 подписа не се събират", категорично заяви народният представител от КБ. Тя призова инициаторите да дадат възможност за гражданска проверка на подписите. "Вариант за това е подписката да бъде качена в интернет, като подробности за личните данни да не бъдат публикувани в мрежата. По този начин всеки един гражданин може да провери дали фигурира в тази подписка, за да може да има един истински граждански контрол върху инициативата", каза още тя.


На въпрос, свързан с позицията по отношение на мажоритарния вот, Мая Манолова категорично заяви, че е "за" провеждането на референдум по въпроса. "Нека веднъж завинаги хората да могат да се произнесат по типа избирателна система, която ще функционира в страната", каза още тя.


Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...