Menu
Max_Weber

Премиерът: Пенсионерите с пенсии до 286 лв. ще получат по 40 лв. коледни надбавки

Поех ангажимент да дадем по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв., това са около 1 300 000 пенсионери. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с министъра на финансите Владислав Горанов. "Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, администрация, включително, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават", заяви министър-председателят.

Той допълни: "Това, че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари да не се случи пак. Това са 50 млн. лв - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме за да спасяваме банки, асолютно прави са пенсионерите да кажат: "А коледата как да я посрещнем". Затова решихме 50 млн. лв. да подготвим в постановление, вицепремиерът Калфин сега ще го уведомя да го подготвят за сряда, за да може заедно с декемврийските пенсии да получат по 40 лв. Коледна добавка", заключи Бойко Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...