Menu
Max_Weber

Председателят на СДС Божидар Лукарски води делегацията на синята партия, която ще вземе участие в конгреса на ЕНП

Председателят на Съюза на демократичните сили Божидар Лукарски ще води делегацията на синята партия, която ще вземе участие в конгреса на Европейската народна партия. Той ще се проведе на 6 и 7 март в столицата на Ирландия Дъблин, като се очаква да присъстват над 2000 представители от 39 държави.

Сред присъстващите ще бъдат държавните глави и министър-председатели от ЕНП като: Ангела Меркел (Германия), Марияно Рахой (Испания); Траян Басеску (Румъния); Виктор Орбан (Унгария); Доналд Туск (Полша);  Фредрик Райнфелдт (Швеция); Лаймдота Страуюма (Латвия); Антонис Самарас (Гърция); Юрки Катайнен (Финландия); Педро Пасуш Коелю (Португалия) и Никос Анастасиадис (Кипър), както и председателите на Европейската Комисия и Европейския парламент Жозе Мануел Барозу и Херман вон Ромпой. На Конгреса ще бъдат обсъдени предизборната програма на ЕНП за предстоящите избори за Европейски парламент и ще бъдат номинирани кандидатите на ЕНП за ЕК и ЕП.


В делегацията на Съюза на демократичните сили, начело с председателя Божидар Лукарски и Главния секретар на партията Филип Кирев са включени и зам.-председателите Костадин Марков и Любен Петров, председателят на Изборния щаб - Константин Арабаджиев и членовете на НИС на синята партия Мариана Лазарова и Константин Райков.


В рамките на програмата на делегацията на Съюза на демократичните сили са предвидени редица срещи с ръководството на Европейската народна партия и делегати от други страни, участващи в конгреса на партията.


Източник: Пресцентър СДС

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...