Menu
Max_Weber

Кънев: Назначението на Бинев е тежък компромис за РБ

„Въпросът с назначаването на Слави Бинев вероятно за нас е най-труден. Подкрепяйки, ние правим пореден много тежък компромис, който този път може би е прекален”, каза в студиото на „Здравей, България” представителят на Реформаторския блок Радан Кънев. „Факт е, че ние предварително не знаехме името, знаехме само, че тази комисия ще бъде предложена на Патриотичния фронт”, допълни той.

„Слави Бинев да е шеф на Комисията по култура е проблем по две причини – за голяма част от хората, които се занимават с култура в България, това е създателят на клуб "БИАД". Това е голяма част от българската масова култура, но не е представата ни за национална културна политика. От друга страна това е човек, който нахлу в БНТ да иска обяснение защо не са отразили негова акция”, категоричен бе лидерът на ДСБ.

„Има и втори план, който е по-важен. Винаги Комисията по култура се превръща в място за човек, на когото искаме да удовлетворим желанията, но не сме сигурни точно къде. Той искаше да ръководи Комисията по европейски фондове. Тъй като това не беше удовлетворено, следващото място, което е предложено, е било това. Тук опираме до проблема има ли държавна културна политика. Ако имаше, щеше да бъде поставен друг човек, който да е по-компетентен. Тъй като няма такъв, там се поставя човек, чийто амбиции трябва да бъдат удовлетворени. Така е много често и със социалните комисии и институции”, каза Кънев.

„Реакцията ни е остра и оправдана. Смятам, че това, което извършихме, е много голямо отстъпление. Но въпреки това не трябва да има поголовна сеч между политически сили”, добави той, като заяви, че така се дава шанс на Бинев да опровергава обвиненията срещу себе си.

„Единствените думи на Костов, които смятам за пресилени, са тези, че ДСБ е на границата на саморазрушаването. Според мен ДСБ беше на тази граница през 2013 г., след като не успя да влезе в парламента", коментира още Кънев по повод реакцията на Иван Костов и отклоняване на поканата за участие в събрание на ДСБ. Той допълни, че в писмото му имало и сериозни предупреждения.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...