Menu
Max_Weber

Бойко Борисов и Томислав Дончев се срещнаха с водача на евролистата на ХДС (Германия) за изборите през май

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори Томислав Дончев се срещнаха с водача на листата на Християндемократическия съюз (ХДС, Германия) Дейвид Макалистър, по време на конгреса на Европейската Народна партия (ЕНП) в Дъблин.

Макалистър пожела на Томислав Дончев и на ГЕРБ успех на изборите през май. Бившият министър-председател на Долна Саксония изрази увереност, че партията на Бойко Борисов ще спечели заслужено доверието на максимален брой български граждани и ще изпрати максимален брой европейски депутати в Групата на Европейската Народна партия в новия Европарламент. „Германия ще продължи да ви подкрепя, защото вие доказхте какво можете. Правителството на ГЕРБ върна доверието на Брюксел и усвояваше прозрачно европейските средства. Резултатът от вашето управление бяха оценени високо от българските избиратели и това стана ясно на последните избори във вашата страна”, заяви Макалистър. Борисов и Дончев благодариха на водача на листата на ХДС и изразиха очаквания за бъдеща съвместна работа, както на европейската сцена, така и в развитието на контактите между България и Германия.


Източник: Пресцентър ГЕРБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...