Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: България няма да бъде разменна монета в отношенията между Русия и Запада

Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с председателя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок. Двамата разговаряха снощи след пристигането на Борисов в Брюксел.

Основна тема на разговора им беше ситуацията около проекта “Южен поток”, пише в прессъобщение на Министерски съвет.

Премиерът Борисов заяви, че България винаги е подкрепяла реализацията на газопровода, но единствено при стриктното спазване на всички изисквания на европейското и на българското законодателство. В същото време Борисов подчерта, че България няма да позволи да бъде използвана като разменна монета в отношенията между Русия и Запада.

“Очаквам европейските лидери да защитават интересите и на България в процеса на разговорите между Русия и Европейския съюз”, коментира още Борисов по време на срещата.

Днес предстои министър-председателят Бойко Борисов да проведе срещи с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. По време на визитата си в Брюксел премиерът Борисов ще се срещне и с председателя на ЕНП Жозеф Дол.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...