Menu
Max_Weber

Ръководството на ЦИК ще бъде избрано от парламента на 20 март

Изборът на председател, заместник-председатели и секретар на Централната избирателна комисия ще се проведе в Народното събрание на 20 март 2014 г. Това решиха народните представители с приетите Процедурни правила за предложения за състав на ЦИК, изслушване на кандидатите и избор на председател, заместник-председатели и секретар на комисията.

До 11 март 2014 г. неправителствените организации ще могат да правят предложения за членове на ЦИК. Кандидатите ще бъдат изслушани на 12 март 2014 г. от 14.30 часа в Комисията за взаимодействие с гражданските организации и движения. Заседанието ще се излъчва онлайн на интернет-страницата на парламента. Депутати, парламентарни групи, както и партии или коалиции, които имат избрани представители в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, ще могат да правят предложения за състава на ЦИК до Комисията по правни въпроси в срок до 13 март 2014 г. Комисията ще изслушва кандидатите на 17 март 2014 г. от 10.00 часа. Заседанието ще се излъчва пряко по БНТ и БНР.

След публичната процедура в срок до 18 март 2014 г. парламентарно представените партии и коалиции могат да направят предложение до Народното събрание за избор на председател, заместник-председатели и секретар на ЦИК.


Парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техни листи членове в ЕП, но не са парламентарно представени, в срок до 18 март 2014 г. могат да направят предложения до президента за назначаване на останалите членове на ЦИК. С цел прозрачност на процедурите на интернет страницата на Народното събрание е създадена специална секция "Избор на членове на ЦИК".


Източник: Пресцентър Народно събрание

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...