Menu
Max_Weber

Зоя Димитрова: Колата на Сертов е с GPS и се следи

„Ако изчезването на Петко Сертов е инцидент, то той не е спонтанен и случаен. Ако е станал жертва на катастрофа, то досега трябваше да се появят данни. Не вярвам на този тип случайност”, каза в „Здравей, България” журналистът Георги Коритаров. Той отхвърли и версията Сертов да е сложил сам край на живота си.

„Не е типично за него да си остави телефоните и да излезе. Мисля да наблегна на друг факт. Малко се говори за колата, с която е тръгнал, а тя има GPS”, заяви от своя страна Зоя Димитрова, която е бивш говорител на ДАНС и допълни, че е сигурна, че колата му се следи. По думите й МВР отдавна знае с коя кола е напуснал дома си, къде е тя и има ли в нея следи от насили.

Според нея той си е оставил телефона или под въздействието на натиск, или под въздействието на някаква операция, която той е трябвало да обезпечи.

На въпрос кой има интерес от изчезването на Петко Сертов Зоя Димитрова отговори, че към днешна дата никой не е имал интерес да го отвлича и убива. „Трябва да се търси връзка с настоящето”, каза тя.

По думите на Коритаров това, че Сертов се издирва от Интерпол означава, че има предположение, че може да не е в страната.

„По някои белези случая прилична на доста професионално отвличане. Но това не трябва да се казва в ефир, тъй като, без да искаме, можем да кажем нещо, което да доведе до друг тип проблеми”, каза още журналистът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...