Menu
Max_Weber

Мая Манолова: Москов се държи като ранния Борисов

„Острите ни критики към управляващите предстоят. Следващата седмица ще направим своето предложение как да се развива страната през следващата година и тогава ще предизвикаме и повече интерес от страна на медиите”, каза в „Здравей, България” Мая Манолова,  депутат от „Коалиция за България”. По думите й БСП има право да предприеме своите реформи, като първо ги обсъди вътре в партията, а след това и публично. „Не се самоизяждаме. Започват оздравителни процеси, см колегите готвим алтернативна стратегия за промяна в БСП, която ще представим в началото на следващата година”, аргументира се тя.

Попитана има ли кръг Мая Манолова тя отговори, че такъв кръг няма. „Не съм част от никой кръг, нито на Сергей Станишев, нито на Михаил Миков. Аз съм социалист и цялото ми поведение е подчинено на това БСП да бъде силна партия. Имаме нужда от промени в публичното поведение, организационните структури и идеите”, добави тя.

Относно изказването на здравния министър и попитана дали и те ще искат оставката му тя заяви, че той се е извини за непремереното си изказване, но е въпрос на личен избор дали ще подаде оставка. „В европейските страни правят така”, каза още Манолова.

Според нея е нормално лекарите от Спешната помощ да реагират емоционално, но не е нормално министърът да реагира по този начин. „Той се държи в стил ранния Бойко Борисов”, даде пример тя.

„Знам, че има липса на лекари, заплащането е ниско. Според мен е по-важно не подкрепата за министъра, а да се види какво е направил след 6 месеца или една година”, смята Манолова.

По думите й в бюджета няма нито едно предложение за реформи. „Така е и в бюджета на държавата, който обрича хората на бедност. Засега правителството само приказва”, категорична беше тя.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...