Menu
Max_Weber

Сидеров: Митов потвърди, че е бил служител на американска организация

Министърът на външните работи на България Даниел Митов призна, че е бил в конфликт на интереси, докато е изпълнявал длъжността служебен министър на ведомството в кабинета „Близнашки“. Това стана ясно след зададен въпрос от лидера на АТАКА Волен Сидеров по време на изслушването на Митов от парламентарната комисия по външна политика. Външният министър каза, че няколко дни преди да бъде назначен на поста е подал молба за напускане от Националния демократичен институт, финансиран от американското правителство. Срокът на подаденото предизвестие е изтекъл на 3 ноември т. г.

Това означава, че през времето, в което Митов е бил служебен външен министър е бил в конфликт на интереси и същевременно служител на чужда държава. „Вие сте взели отпуск, като служител на Националния демократически институт, за да станете служебен министър, което в случая е без аналог, може би в нашата нова история“, каза Сидеров. „Много се радвам, че  потвърдихте с думите си, че докато сте бил служебен министър ви е текло предизвестието за напускане на НДИ. Значи сте бил служебен министър и служител на организация, издържана от американските данъкоплатци, т.е. чужд служител на чужда държава. Това според мен е грубо нарушение на Конституцията и би трябвало прокуратурата да вземе отношение“, допълни лидерът на АТАКА и отново поиска оставката на МвнР шефа.Той беше категоричен, че това обяснява защо министърът изпълнява точни инструкции. Националистът заяви, че в САЩ има закон, който разглежда представителите на подобни организации, издържани от чужди правителства, като буквално враждебно действащи на територията на САЩ, дори като шпиони. „В Израел в момента също се подготвя подобен закон, който ще обяви всички представители на организации, издържани от чужди правителства, действащи на територията на страната за враждебни спрямо държавата Израел. Аз бих желал и в България това да се случи“, заключи Сидеров.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...