Menu
Max_Weber

БСП би подкрепила съдебна реформа

БСП би подкрепила съдебна реформа, изготвена от правосъдния министър, защото тя се прави от три правителства – от служебното правителство на Марин Райков, от Зинаида Златанова от кабинета „Орешарски”, като беше завършена от Христо Иванов. Това обяви в „Тази сутрин” депутатът от левицата Мая Манолова.

Тя призова министър Иванов по-бързо да внесе предложенията в парламента, за да може да започне обсъждането на промените, а да не се говорят празни приказки. По думите ѝ вече има достатъчно подкрепа и сред съдиите, за да започне реформирането.

Според Манолова разговорът за проблемите на съдебната система не е започнал с думите на френския посланик Ксавие дьо Кабан за „гнилите ябълки”, а е свършил тогава, защото всички знаят много добре за това. Тя обаче подчерта, че в системата има и много здрави ябълки.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...