Menu
Max_Weber

Михаил Миков: Избрали сме да бъдем в опозиция, нямаме основание да преосмисляме това

БСП ясно е заявила своята позиция да бъде опозиция и няма основание да я преосмисля. Това заяви на пресконференция председателят на НС на БСП и на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  Михаил Миков. Той бе категоричен, че трябва да е много ясно кой какъв е в политическото пространство. Лидерът на левицата обясни, че ГЕРБ прокарва дясна политика по отношение на осигуряването: подоходните групи пак са пощадени за сметка на отнемането на необлагаемия доход на работещите бедни – хората с минимална работна заплата. „Как може това да се подкрепя, не само от БСП, а въобще?”, попита Михаил Миков. 

По думите му разумна стъпка е осигурителният доход да се определя върху 3 000 лв. Според него обаче, грижата за Националния осигурителния институт и тежестта трябва да се разпределят справедливо и хората с по-високи доходи да поемат по-голяма част от нея.
 
Работникът е по-слабата страна и законът трябва да се съобразява с това
 
По темата за умишленото укриване на осигурителни вноски Миков коментира, че мерките срещу него може да бъдат подкрепени. Според него обаче отговорността за това не може да бъде солидарно споделена между работодателя и работника. „Работникът е по-слабата страна, особено в условия на висока безработица и законът трябва да се съобразява с това”, категоричен бе лидерът на социалистите.
 
Михаил Миков подчерта също, че оздравителните процеси в партията текат и тази седмица са приключили отчетно-изборните конференции и Сандански, Гърмен и Девня. Той поздрави новоизбраните председатели. Като друга такава мярка Миков посочи и приемането на правилник на Младежката организация на БСП, което ще стане на Националния съвет на партията и ще допринесе за укрепване на младежката структура.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...