Menu
Max_Weber

Цветанов: Руски интереси стоят зад свалянето на кабинета през 2013-та

„За последната година ДАНС струваше на българския данъкоплатец 2,6 млрд. лева”, каза в студиото на „Здравей, България” бившият министър на вътрешните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов. „Миналия петък бяха платени толкова пари за гарантираните влогове в КТБ”, поясни той.

„Становището на ДАНС по случая с Писанчев е по-скоро политическо, което е недопустимо за ръководство на Агенцията за национална сигурност. Има изключително качествени и стойностни хора, които работят в сектор „Сигурност” и когато говорим за проблеми, не трябва да ги прехвърляме към целия личен състав”, допълни бившият вътрешен министър.

Той коментира в събитията, довели до свалянето на първия кабинет „Борисов”, като според него е имало определен сценарий, в това число и намесени руски интереси, свързани с реализацията на „Южен поток”. „Моето сатанизиране е било поръчано и е имало черен пиар от 2011 г. Говори се за средите на БСП и най-близките около лидера Сергей Станишев. Имаше определен сценарий и всички, които имаха интерес да бъде реализирана тази политика, участваха в него", заяви той.

„Има различие по отношение на пенсионната реформа. РБ е категоричен, че няма да подкрепи подобен модел, който трябва да бъде въведен. Позицията, която вчера изрази Влади Горанов от страна на МС беше достатъчно аргументирана и убедителна, защото с нищо не се променя моментната ситуация. От 1-ви януари по никакъв начин не се задължават хората с пари във фондовете да ги местят. Фондовете от своя страна са длъжни в рамките на една година да направят своите презентации и да убедят клиентите си. Ако те не успеят, тогава вече отиват към държавния фонд – НОИ. Няма кампания срещу тях, искаме да има повече прозрачност и повече права”, категоричен бе Цветанов. Според него е възможно АБВ да подкрепи ГЕРБ относно реформите в пенсионната система.

„За много решения, които се взимат от министерствата, ние разбираме от телевизията. Динамиката е толкова голяма, а сроковете са толкова кратки, че понякога не остава време да бъдат разгледани всички решения”, каза Цветанов по повод изказването на Найден Зеленогорски, че е разбрал за намеренията на правителството от медиите.

Цветанов съобщи, че вчера Росица Янакиева му е съобщила, че може днес Горанов да се срещне с тях, за да се коментира въпросната тема. Бившият финансов министър коментира и скандалите в съдебната система. На въпрос дали трябва да има радикална промяна, той отговори, че трябва да бъде много премерен относно коментарите му в съдебната система. Той съобщи, че откакто са почнали скандалите за отношенията му с Владимира Янева не поддържа никакви отношения с нея и семейството й.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...