Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: ЕК одобри ОП „Транспорт“ 2014-2020 г. за близо 4 млрд. лв.

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи след срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че е одобрена ОП „Транспорт“ 2014-2020 г. „Само за 10 дни работа на кабинета можем да кажем, че само днес близо 4 млрд. лв. отиват за инфраструктурата на България“, посочи премиерът Борисов.

Той заяви, че според новата програма 800 млн. евро са предназначени за пътища и като пример даде магистралите "Струма" и "Хемус", както и тунела под Шипка. За софийското метро са предвидени 400 млн. евро и 1 млрд. и 600 млн. лв. за железниците. Министър-председателят обясни, че АМ "Хемус" сега се финансира до Ловеч, а след това ще започне и вторият етап. Борисов заяви още, че на АМ "Струма" се финансира целия ЛОТ, също така тунела под Шипка. „Благодаря на Жан-Клод Юнкер, че си удържа на думата и това, за което се разбрахме при предишното ми посещение, е вече факт“, каза още Бойко Борисов и допълни, че призовава реформаторите и другите колеги, с които работи, да не се подвеждат по лобистки интереси и да объркват държавата. „Много съм сериозен, много съм отговорен и ако някой от моите хора прекали, го пращам да се извини, но в случая са изцяло в грешка и ги моля да се поправят“, добави министър-председателят.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...