Menu
Max_Weber

Атанас Мерджанов: Усилията ни ще бъдат насочени към преодоляване на бедността

„Нашите усилия ще бъдат насочени към преодоляване на бедността, защото според нас, социалистите, това е най-големият проблем на България, а наравно с него е и необходимостта от работеща икономика”. Това заяви пред БНР зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов. По думите му партийната работа и работата на социалистите в парламента ще бъдат насочени към връщането на доверието на онези разочаровани избиратели, които не са подкрепили БСП на последните избори.

Според Мерджанов в БСП са необходими редица организационни реформи, които да дадат възможност за воденето на единна национална политика и БСП да не отстъпва от характера си и ролята на национална партия. „Дискусиите в БСП винаги са били горещи и достатъчно открити и публични-  за разлика от другите партии, претендиращи за повече демократичност. Диалогът в партията ще се изостря и ще минава в посока на консолидация с наближаването на поредните избори”, каза още социалистът. Той припомни, че в момента текат цикъл отчети и избори в 19 организации, като в половината от тях конференциите са  приключили. Говорителят на БСП добави, че вероятно в края на април ще има заседание на Конгреса, на което ще бъдат приети решения за разширяване на влиянието на партията в местна власт.

Бихме подкрепили задължителното гласуване, ако с него се избегнат спекулациите в изборния процес

Атанас Мерджанов заяви, че  БСП би подкрепила задължителното гласуване, ако действително се прецени, че това е стъпката, с която ще се избегнат всички  спекулации по време на изборния процес. „Въпросът е тези промени да бъдат направени достатъчно навреме, а не виждам такава готовност от сега управляващите”, добави социалистът. Според него промените в изборния закон винаги създават един съмнителен привкус в преследването на политическите цели, а това може да се избегне, само ако има колкото е възможно по-голяма парламентарна подкрепа.

МВР да получи финансови средства за назначаване на още гранични полицаи

Според Атанас Мерджанов МВР трябва да получи  допълнителни финансови средства за назначаване на нови гранични полицаи, вместо да се преплитат функциите на две силови ведомства- МО и МВР. По думите му проблемът с бежанците е сериозен европейски въпрос, не само български- и това трябва да бъде обяснено на европейските представители. „Да не се забравя, че правителството на Орешарски започна от нулата да преодолява този проблем и постигна видим резултат- струва си той да бъде продължен в същата посока и със същите усилия”, изтъкна Мерджанов. Той оцени като притеснителна липсата на единно мнение за това кой ще охранява границата. Според Мерджанов се очертава доста сериозна заплаха, ако в близките няколко дни не се постави ред във взаимоотношенията между различните институции.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...