Menu
Max_Weber

Без нови съкращения в МВР, ще има административна реформа

До седмица вътрешният министър Веселин Вучков ще обяви административната реформа в МВР. Това стана ясно по време на церемонията по награждаване на „Полицай на годината”. Вътрешният министър обаче обеща да няма сътресения, информира Нова телевизия.

„За нови съкращения в МВР вече няма накъде, но трябва да направим вътрешни трансформации, защото администрацията е прекалено голяма”, заяви Вучков. Административната реформа ще е сред първите му стъпки тази година. „Административната реформа можем да я проведем по начин, който да не предизвиква сътресения. Тя е необходима и ще я обявя след седмица", заяви министърът. По думите му със състав от 47 000 човека МВР работи на границата на кадровия санитарен минимум.

„Под това число просто няма как да се случват нещата. Дано да имаме подкрепа за реформите”, заяви Вучков. Той разчита на подкрепа и от изпълнителната власт в лицето на премиера и вицепремиерите, и в лицето на парламента.

Според Веселин Вучков технически сме готови за Шенген и се справяме по-добре от някои други гранични държави с бежанския натиск. Проблемът бил изцяло политически.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...