Menu
Max_Weber

Дончев: Коалиционният модел не подлежи на преразглеждане

Към момента коалиционният модел на управление не подлежи на преразглеждане. Това заяви пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев, цитиран от агенция Cross. Думите му бяха в коментар на изказването на лидера на ДПС Лютви Местан, че ако ПФ не бъде изваден от управленската коалиция, ни чакат нови избори. Дончев каза още, че когато кабинетът не е еднопартиен е нормално да има спорове.

Това не бива да бъде бъркано със стабилността на кабинета. Ако в управляващата коалиция се фокусира върху оцеляването на кабинета, той няма да може да направи нищо. Първите стъпки на правителството показаха, че последното, за което мислим, е оцеляването, подчерта той.
Допускам да получаваме подкрепа от други политически сили, които не са в управляващата коалиция, каза още Дончев по повод подкрепата, която ГЕРБ получи от ДПС при гласуването на спорните промени в Кодекса за социално осигуряване, с които пари от лични сметки в пенсионните фондове ще могат да се прехвърлят в НОИ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...