Menu
Max_Weber

Бареков: Борисов и Ковачки менажират парламентарната група, наречена БДЦ

Страната ни навлиза в изключително труден политически период, а българският народ ще трябва да изтърпи издевателствата на политическа клика. Ще пожелая на хората да имат здрава гърбина, за да изтърпят издевателствата на политическата клика в България.

Това, което аз мога да кажа като европейски политик е, че т.нар. политически елит е всъщност политическа клика, която е тотално провалена в очите на Европа и ЕС. Връзката между всички политици и олигархията е абсолютно видна за целия Европейския съюз.

Страната ни навлиза в изключително труден политически период, в който провалените политици ще получат червен картон от всичките си партньори. САЩ и Русия показаха червен картон на българския политически елит. Той се отнася не само до управляващите, но и до опозицията. Скоро такъв червен картон ще има и от Брюксел.

Поддържам мнението на много колеги анализатори, че вотът за този парламент беше абсолютно подменен. Никой от гласоподавателите на ББЦ, Патриотите, АБВ и Реформаторите не гласува да се влиза в тази позорна колаборация, която се оформи като новата петорна коалиция.

Смятам, че този парламент е делегитимиран и вече няма основание да съществува. Но тъй като днес е Богоявление, аз искам още веднъж да пожелая на хората - вяра в новото и доброто в политиката, което предстои да се случи. За мен 2014 г. ще е краят на стария политически елит. Това е очевидно вече за всички.

Колкото и да ми е трудно през 2015 г., ще работя за подобряване на имиджа на България в Европа, но това ще е много сложно предвид провала на българската политическа клика. Искам и да пожелая много здраве на г-н Бойко Борисов и на г-н Христо Ковачки, и успех в мениджмънта на общата им парламентарна група, наречена БДЦ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...