Menu
Max_Weber

Социолози: Никой не иска предсрочни избори

През тази година всяка една от политическите сили ще направи равносметка на поведението си. Периодът до местните избори е и шанс за градоначалниците да покажат визия за развитие на населените места, които управляват. Това каза в сутрешния блок на БНТ социологът Боряна Димитрова. Най-интересната интрига през тази година е как ще се развият отношенията в управляващата коалиция. Споровете около пенсионните фондове показаха, че въпреки трусовете в коалицията, може да се намери компромис, коментира тя.

Според социолога Андрей Райчев е малко вероятно местните избори да се окажат фактор за напрежение в управляващата коалиция. Коалициите се разпадат основно заради спорове кой колко да получи, посочи той. ГЕРБ едва ли ще търси нови избори сега, по-скоро няма да събаря правителството тази година, заяви социологът.

Според Райчев никой от партньорите на ГЕРБ в управлението, както и опозиционните партии, не дава индикации, че иска да предизвика предсрочни избори. Според Боряна Димитрова, в момента политическата машина е смазана, а опозицията не е в състояние да предизвика предсрочни избори.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...