Menu
Max_Weber

Главният секретар на МВР: Има риск от атентат!

Риск от терористичен акт в България има, призна след атаката в Париж главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той побърза обаче да уточни, че силите на ред не разполагат с конкретни данни за подготвян атентат у нас.

"След като такова нещо може да се случи във Франция, която е страна-членка на НАТО и ЕС, у нас също е възможно", коментира Лазаров пред БНТ. Той намекна, че мерките за сигурност в България са засилени, включително по границата с Турция, но предупреди, че не бива да се конкретизират действията на МВР за обезпечаването на сигурността след атентата в Париж. "Има опасност от навлизане на терористи на наша територия. Затова се взимат мерки за обезпечаване на сигурността по границата", допълни Лазаров. Вчера премиерът Бойко Борисов изрази опасения от сериозен наплив на нелегални имигранти към страната през пролетта.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...