Menu
Max_Weber

Лукарски: Лютви Местан се чувства изолиран

Лютви Местан и ДПС се чувстват изолирани и затова им се искат избори. Той говори за Патриотичния фронт и за Реформаторския блок, за да оправдае позицията си и да говори, че ще работи за нови избори. Не смятам обаче, че трябва да се насилва българският народ с поредни избори. Това обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски пред bTV.

Той добави, че за него реформите в пенсионната система ще бъдат направени след публичен дебат. „До 31 март ще има предложение за реформите в пенсионната система - за пенсионните фондове, за възрастта, за размерите на пенсиите и т.н. Това ще стаен след дебати, за да имаме ясен модел, който да бъде подкрепен в парламента. Говорих с премиера Борисов и мисля, че нещата ще си дойдат на мястото”, каза министърът.

Лукарски говори още и за Трансатлантическото споразумение между Европа и САЩ, което е основен дебат в Европа. „Този въпрос се обсъжда много в Европа, а дебатът е в това, че няма яснота, какви са проектоклаузите на споразумението. Те ни касаят пряко. Клаузите не са извадени на светло. Друга спорна тема в споразумението е продуктите с ГМО и добивът на шистов газ. Това е болна тема в цяла Европа.

Няма да отстъпим и такава е позиция на много колеги министри. Аз няма да разпиша клауза за допускането на ГМО у нас. Гарантирам това”, завърши Лукарски.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...