Menu
Max_Weber

Волен Сидеров: „Ислямска държава“ е инструмент на САЩ!

Председателят на Атака Волен Сидеров се обърна към народните представители от трибуната на парламента. Ето какво каза Сидеров от парламентарната трибуна:

На всяко откриване на парламентарната сесия ставаме свидетели по упражнение по есеистика. От една страна е трогателно. Връща ме в младежките години, когато бях участник в литературен кръжок в Студентски дом. Но, тук е Народното събрание. Тук трябва да има състезание по политическа отговорност и зряло мислене. За съжаление такова не чух. За съжаление не чух реално оценка на това, което става.

Ние започваме годината при невероятна международна ситуация с напрежение. Бяхме свидетели на една театрална постановка в Париж. Тя беше нискобюджетна, за разлика от онази на 11.09.2001 г., която беше с повече средства, тип холивудска суперпродукция. Тази беше нискобюджетна, но пък с огромен ефект. Показаха ни едно нелепо клипче. Казаха ни, че са убити едни хора, които не видяхме след това. Казаха, че терористите са застреляни, но и тях не видяхме. След което поканиха целия свят да се възмущава.

Откакто се помня се възмущавам от двойните стандарти. Възмущавам се от лицемерието. Не приемам театралната постановка, която беше наречена „Шърли“, пиесата „Шърли“. Не приемам да ми обяснят, че ислямски радикали в центъра на Париж провеждат тази операция и те нямат никаква подкрепа от френските, американските и израелските служби. Тук някой каза, че трябва да се ограмотяваме. Да, аз съм готов да направя неделно училище за всички народни представители, особено за тези, които смятат, че световната история започва с началото на техния мандат.

Дами и господа народни представители,

ислямският радикализъм, този, на който сега сме свидетели, не е роден от Корана, а от ЦРУ на Щатите. Този, който сега ще кажа, че развивам някаква американофобия, ще му прочета „Уошингтън поуст“. Нали това е авторитетно издание. На 19 юли 1992 г. пише: “ Президентът Рейгън е подписал през март 1985 г. директива 166 за националната безопасност, която предвижда тайна военна помощ за муджахидините. Военните доставки достигат до 65 000 тона на година плюс непрекъснат поток на специалисти от ЦРУ и Пентагона.“

Това е един от малкото цитати, с който мога да започна ограмотяването и наистина да стане ясно на всички, че това, което днес наричаме ислям, ислямски радикализъм, това, което днес се нарича „Ислямска държава“ и е приемник на Ал Кайда беше създадено от ЦРУ. И самите американци си го признават, защото не може да се скрие. Огромни средства, структури и оръжие бяха давани на тези, които се наричаха муджахидини, за да воюват срещу съветските войски. Осама бен Ладен беше един от тях. Той е агент и креатура на ЦРУ.

Ще направя една изложба във фоайето на НС с поредица от снимки със Сбигнев Бжежински, този „велик” политолог, как обучава муджахидини да държат автомати. Същият този шахматист с голямата шахматна игра. Муджахидините бяха продукт на ЦРУ. Те се превърнаха след това в Ал Кайда. Самият Осама бен Ладен беше хвален от вестник „Индипендънт“ през 1993 г. като борец за мир. Не греша, точно така – борец за мир. Световен борец за мир Осама Бен Ладен. След няколко години стана злодей номер едно. Ал Кайда беше продукт на ЦРУ. Сега „Ислямска държава“ какво представлява? Тя представлява сбор от наемници. Между другото огромната част от „Ислямска държава“ не са дори араби или местни жители. Те са наемници от цял свят. Затова има прекалено достатъчно литература, която да подкрепи моите аргументи. Цялата „Ислямска държава“ в момента е един инструмент на САЩ и на израелските служби, за да работи срещу Сирия, Иран, да работи за разпалване на конфликти, а след това САЩ да бъде умиротворителят. Това е стара тактика – разделяй и владей. Британската империя я прилагаше, докато беше жива. Сега я прилага Американската империя. Аз обаче се чудя защо в България нито един коментатор и политик, освен мен и ТВ АЛФА, която управляващите кабинета Борисов, Костов, Кунева, Каракачанов, Симеонов, Касим Дал, Първанов искат да закрият, не казва това. Единствената телевизия, от която може да получите различна гледна точка от казионната, предстои да бъде закрита от управляващите. През 2015 г. не очаквам нищо друго от това правителство, освен повече полицейщина, колониализъм и мизерия за българския народ. Разбира се и увеличаване цената на тока, с което всички сте съгласни. Вчера отхвърлиха нашия мораториум в Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР. Всички, освен АТАКА, гласуваха да няма мораториум върху цената на тока – патриоти, реформатори, управляващата партия ГЕРБ. Така, че през 2015 г. очаквам повече мизерия и по-лошо управление на България. Но все пак разчитам на управляващите да се вразумят.

Дами и господа народни представители,

днешният ислям, който ни го представят като плод на междуцивилизационна омраза и сблъсък, се ръководи от спецслужбите на САЩ. И какво трябваше да направят европейските ръководители онзи ден? Вместо да се събират на тази смешна и инфантилна разходка в центъра на Париж, 50 държави охранявани от 5000 полицаи, те трябваше да кажат ясно на американския президент – „спрете с вашите опасни геополитически игри”, „Спрете да разгаряте военни огнища в Близкия Изток, Украйна и там, където ви е удобно, защото ще подпалите и вашата черга”, „видно е, че не сте недосегаема империя отвъд океана, която не може да бъде достигната в случай на война. Не, ще бъдете достигнати. Ще запалите целия свят и това ще е краят на света. Затова, господин президент на САЩ, спрете тази ваша политика или ние ще ви наложим икономическо ембарго в цяла Европа и няма да го отменим, докато не спрете с вашата опасна геополитическа игра”. Това трябваше да кажат европейските лидери на Обама, който впрочем отсъстваше от този възхваляван марш на незнам си какво. Но те не го казаха. Послушно се наредиха да демонстрират съпричастност към какво? Към осмиване на Света Троица? Боже опази, никога не бих подкрепил някой, който осмива с карикатурите си Светата Троица. Никога по никакъв начин посмъртно не мога да кажа „Аз съм Шърли“. Аз съм антишърли, защото тази подигравка с религията е най-големият грях, който човек може да си сложи върху съвестта. Разбира се, аз не оправдавам тероризма. Но пак ще повторя, чий е този тероризъм? Той не е на Корана. Той е на американските и израелските политики. Пред мен е изявлението на един голям американски интелектуалец Ноам Чомски. Той казва – „не Иран, а САЩ и Израел са заплаха за мира”. Десетки са аргументите, които мога да дам в подкрепа на моята теза. И аз питам докога българският политически елит ще се движи по повърхността, ще реагира инфантилно и няма да направи истинската оценка на това, което става в света. Защото то засяга и България.

Връщат ни 7500 „бежанци”. Сред тях има страшно много опасни терористи, които могат да бъдат запалени да действат в България. И те ще действат, защото политиката на САЩ е да разбива Европа.

Затова се обръщам към липсващия тук министър-председател, към министрите, които отсъстват на откриването на тази сесия, към президента, който също го няма: „Господа управленци, утре, когато дойде Кери, държавният секретар на САЩ с неговата заместничка госпожа „Майната му на Европейския съюз” кажете му ясно, че България не иска да бъде васал на тази политика, за да спасите това, което може да бъде запазено от вашата съвест. Направете го и ще имате заслуга към българския народ. Не го ли направите, ще вкарате България в огромни проблеми. Ще платим огромна цена, но аз вече се съмнявам, че българският народ има силата и ресурса да плаща тази цена. Не бъдете васали към Кери, който идва тук, за да ни накара да се присъединим към Трансатлантическото споразумение, да ни вкарат ГМО-то, да ни накара да добиваме шистов газ и който идва тук да ни направи плацдарм за война срещу Русия. Това са целите на Кери. Той не идва, за да повдига стандарта на българина, да му намали тока или да субсидира България с няколко милиарда, както САЩ дава на Израел всяка година. Кери идва, за да вкара България в беди и проблеми. Отговорността на българските държавници трябва да бъде – „г-н Кери, ние не искаме да водим тази политика”. Ако го направим, аз ви казвам, че ще спечелите уважението и признателността на българите. Не съм наивник, видял съм много през живота си, имам достатъчно политически опит, знам, че по-скоро това, което казвам и призовавам, няма да стане. Но все пак съм длъжен да призова без грам да влагам зложелателство, ревност или някакво негативно отношение. Ние сме вероятно най-последователната опозиционна група в този парламент, макар и не голяма. Но в случая изразявам истинска загриженост към управниците. Откажете на Кери това, което утре ще ви предложи. Запазете суверенитета на България. Кажете, че ние сме европейска държава. Кажете му, че ние не искаме да воюваме с Русия. Кажете му, че не искаме санкции срещу Русия. Кажете му, че не искаме Трансатлантическото споразумение, защото то е лошо за нас и не искаме разработки на шистов газ, защото това е вредно за България. Тогава ще бъдете истински български държавници. Ако не го направите ще останете васали на колониалните господари и това ще вкара България в още по-дълбока мизерия и проблеми. Как след това ние, истинските патриоти, ще я вадим оттам, не знам. Но ние не се отчайваме. Ние сме бойци, няма да се отчайваме, ще бъде по-трудно за нас. Така, че направете нещата по-лесни. Все още е възможно. Утре може да бъде късно.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...