Menu
Max_Weber

Първанов: Имах повече очаквания от посещението на Кери

Имах повече очаквания от посещението на Джон Кери. Това заяви пред bTV лидерът на АБВ Георги Първанов. Той добави, че всяка една подобна визита е добра за страната ни.

Чух повече препоръки за борба с корупцията, очевидно има по-високи очаквания. Но когато ни се казва така настойчиво, това показва, че трябва сериозно да си научим урока. Много дипломатично, съюзнически Кери препоръча тези неща, всеки един държавник трябва да си направи изводите, посочи Първанов.

Лидерът на АБВ коментира проекта за съдебна реформа. Той заяви, че от партията му имат много сериозни бележки. Вероятно ще гласуваме „за" проекта при всичките му несъвършенства, като си запазим правото да изразим особеното си мнение по конкретни аспекти, като например разделянето на ВСС. Съмнявам се, че това ще е работещо, посочи той.
Що се отнася до задължителното гласуване, Първанов заяви, че от АБВ са „за" това.

Нещо повече - ще предложим като ще има референдум, заедно с това да се гласува и за смесена избирателна система, заяви той. Според лидера на АБВ едва ли ще има избори през пролетта на тази година. Но твърде вероятно е някой да натисне нещата и да има избори 2 в 1. Ако не на местните, то на президентските, коментира той.

По думите му между ГЕРБ и ДПС се случват взаимни реверанси и когато ДПС поиска, може да има предсрочни избори.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...