Menu
Max_Weber

Кристиан Вигенин: Не може да се коалираме с партии, които са част от дясното мнозинство

Не считам, че можем да се коалираме с партии, които са част от дясното мнозинство в момента”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин по БНР. Според него не трябва да забравяме какво причини формирането на АБВ и тяхната политика. „Една голяма част от бедите за БСП, дойдоха именно от АБВ- от създаването на тази политическа формация, която разколеба левия електорат”, категоричен бе той.

Управляващите не умеят да формулират и да настояват за българския интерес
 
Кристиан Вигенин коментира и визитата на държавния секретар на САЩ у нас. Той заяви, че това посещение е не толкова в посока подкрепа на едно или друго правителство, а е подкрепа за развитието на България- с ясни послания в областта на върховенството на закона, борбата с корупцията и организираната престъпност. „Когато идват стратегически партньори у нас, ние се чудим да даваме ли нещо или не. При едно развито партньорство, редно е да се поставят въпросите, които са в интерес и на двете страни. По някои ще има съгласие, по други-не”, коментира Вигенин.
 
Според него визитата на британския министър на външните работи не е била достатъчно добре подготвена- не стана ясно как е поставен въпросът за българите, които живеят и работят във Великобритания, а негативното отношение и дискриминацията към тях продължава. По думите му външният министър е дошъл в България, за да ни каже, че българите заемат нископлатени работни места във Великобритания. „Иска ми се оттук нататък по -ясно да прозвучава какъв е българският интерес, при това публично”, каза Вигенин. Той обясни, че подобни посещения биха се осъществили и при което и да е друго правителство. „Но, на практика ние не успяваме да формулираме интереса ни и да го защитаваме”, каза народният представител от БСП.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...