Menu
Max_Weber

АТАКА се поклони пред паметта на жертвите от атентата на гара Буново

На днешният ден преди 29 години активисти на нелегалната организация Турско национално-освободително движение взривяват вагона с майки и деца на влака Бургас-София в района на гара Буново, при което загиват 7 души. Близо 3 десетилетия по-късно за поредна година народните представители от партия Атака поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите в най-кървавия железопътен атентат в историята на България и припомниха пред множеството за всички подобни атентати и зверства, дело на ислямистките терористи.

Депутатите от АТАКА Магдалена Ташева и Димитър Аврамов говориха за тогавашната ситуация около пряките предшественици на ДПС и язвите, които  те са оставили в обществото ни и до днес.


Със сълзи на очи жителите на гара Буново разказваха в детайли за онази мартенска вечер, в която ужасът и трагедията са обзели цялото село и областта. Повечето от присъстващите не можеха да си обяснят как потомците и съмишленици на тогавашните терористи и днес са сред управляващите ни политици. Посегателството именно срещу вагона с майки и деца говори за огромно зверство и липса на каквато и да е човечност. Неща, които няма да бъдат забравени и никога няма да бъдат простени.


Източник: Пресцентър Атака

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...