Menu
Max_Weber

Румен Петков начерта сценарий за предсрочен вот

Стремежът ни към анализ защо лявото е в криза е напълно естествен. АБВ даде шанс на левия избирател възможността да избира. Това заяви в студиото на “Денят започва” Румен Петков от АБВ. По думите му АБВ е решение на проблемите в лявото политическо пространство.

 

Въпросът за обединението на лявото политическо пространство е фундаментален и се отнася до волята за победа на левите партии над десницата в България на предстоящия местен вот, добави бившият вътрешен министър.

Той е категоричен, че отказът от консолидация в ляво сочи липса на отговорно политическо поведение. „Ако левицата е готова да поднесе победата на десницата, това е тип поведение – предбрачно, следбрачно - закачки, които вървят някъде около чаршафите, не в политиката.

И тогава ръководителите на БСП трябва да си дадат ясна сметка, че при една катастрофална загуба на столетницата на местните избори, ако съм на мястото на премиера Борисов, на другия ден ще кажа – господа, има нова политическа атмосфера, хайде на парламентарни избори – и това ще обрече левицата на още по-тежка ситуация“, коментира Петков.

Той отново посочи, че АБВ е решението на проблема в левицата и това се вижда като резултат от участието на партията в изпълнителната власт.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...