Menu
Max_Weber

Андрей Райчев: Местан удря по свръзките в управлението, а не по ГЕРБ

Лидерът на ДПС Лютви Местан удря по свръзките в управлението, а не директно по ГЕРБ. Удря по съюзниците, като атакува ПФ и РБ. Сега се е насочил срещу здравния министър Петър Москов. Това е техника, но е рано да се използва. Това обяви социологът Андрей Райчев пред TV7.

„При всяка власт идва момент, в който може да бъде атакувана. Местан май малко избързва, но в крайна сметка той е опозиция и това му е работата. В момента се опитва да изземе ролята на БСП като основна опозиция, защото социалистите в момента се занимават пак с АБВ. Управлението на ГЕРБ сега е както преди. Казва се шумно нещо за някаква реформа, следват протести и тя се спира. Говоря за желанието да се спират влакове”, обясни Райчев.

„ДПС се държи като опозиция и работата им да говорят. Доган обикновено искаше подкрепа и я получаваше. Местан сега иска и говори за вот на недоверие и така най-вероятно ще девалвира ДПС, защото не го получава. Той го иска, а управляващите не го приемат. Не виждам в момента да има предпоставки за нови избори. Ако се стигне до такива, то това ще е решение само на Борисов”, обясни пък политологът Тома Биков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...